Thoughtful thoughts

Banyak jugak benda nak fikir.

Theres so much thing to be wonder about.

1) aku tak fikir pun nak kawin sekarang or minggu depan or tahun depan tapi teringin la juga. Lain rasanya cinta halal dengan cinta yang main main tanpa tujuan. Tgk org da kawin ni bahagia dia lain dari yang lain
2) aku teringin nak tau apa org rasa aku duduk post status kat fb. Bukan tak ada kerja tapi… Kadang2 aku lebih suka duduk sorang sorang and main hp daripada berkumpul selalu pastu cakap pasal orang. Seriously natasha selalu ketinggalan gossip samapai pasal diri dia pun dia tatau ada gossip. 
3) aku nak kadang post bnd bnd …. Tapi aku fikir takut aku salah, takut aku bawa benda salah. Kadang2 aku da tulis panjang berjela jela tapi aku decided untuk delete sbb…. Aku takut ada yang terasa. Bukan la nak buat buat baik tapi kita cuba untuk baik 🙂 
4) aku tgk post pasal tudung fareeda la apa la… Aku terasa ada juga yang peduli tapi ada yang aku sedih sbb ada yang mcm ada biat nak jatuhkan business org. Aku boleh rasa diorg boleh jatuhkalau tak pandai marketing strategy supaya boleh ambil hati org balik… Sbb aku tatau la kalau aku terlepas pandang ke apa tapi business kaum lain tak ada mcm ni. Nasihat ada tapi tak ada la sampai keji (?)… 
5) aku kadang kadang rasa… Aku sakit and depressed. Orang mungkin tak faham. Tapi fikir la bila niat kita da bergunung gunung tapi selalu kena brainwash. Aku penat. Sampai aku rasa aku tak layak tunjuk kat org sisi baik aku. Biarlah diorg nampak sisi buruk aku dulu. Aku fobia tunjuk sisi baik aku yg lama2 kena pijak. Lama-lama muncul lah natasha seorang yg sangat ignorant dan sesuka hati dia apa dia nak buat. 
6) dari yang atas, kadang kadang aku cerita dekat kawan aku. Sbb tak semua tau’sakitnya’ natasha. Aku takut tak diterima. Aku takut orang tak terima. Tapi kawan2 buat aku yakin yang kalau orang tak terima sisi buruk aku, diorg tak akan ada can tgk sisi baik aku yang diorg sendiri da jadi saksi….  Jadi for now lantak la apa org nak cakap….
7) fikir pasal masa depan. Banyak aku fikir. Terlalu jauh… Yang penting aku nak jadi mak yang terbaik untuk anak aku. Amin
8) mama sakit kaki. I think its the sign.. I should study hard and finish on time. Permudahkan lah segalanya. YaAllah. Kak emi pun nanti operate kaki. Aku fikir nak bina keluarga tapi tak fikir nak jaga keluarga yang ada sekarang.. Haih. Tasha. Kesian mama. Masa birthday mama aku tak happy sgt pun sbb aku selalu beribgat yang mama da berumur. Tu sbb sedih fikir mama da jaga tasha dari kecik sampai skrg yang hampir jadi dokter gigi. 
9) aku yang aku sekarang, buruk atau baik aku bersyukur ada orang tua yang da membesarkan aku dengan baik. Masih dalam bentuk seorang manusia dan boleh berfikir.. Rindu rumah.
10) masih terfikir persoalan acin ‘kalau kamu ketemu luqman apa yang kamu lakukan?’ 5 years. And i still remeber everything.  6 years my heart stays with him. If i can wait that long, i can wait another infinity. 
good night

xx

Advertisements

Leave a reply ;

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s