Seterong

What is strong?

  • strong is when you try to forgive the person you hate most
  • strong is when you try to move on and forget everything
  • strong is when your friends ajak pergi clubbing and you try tak pergi
  • strong is when your friends keep asking you shit questions about your relationship and you still tell them how much you love your partner
  • strong is when your dad buang barang diy
  • strong is when you try not to cry when people said LDR sucks and banyak case selingkuh
  • Strong is when your pasien suka PHP but you sabar
  • strong is when your pasien tak datang ikut appointment but wtv
  • strong is when you cant graduate because system mcm shit but wtv (again)
  • strong is when you still hold on to the relationship although your partner is kaki pukul and baling kasut
  • strong is when you try to forgive your partner yang suka selingkuh
  • strong is when you try not to cry during prayers because you try to make lovely communication with you Bae (Allah swt)
  • strong is when you try pekakkan telinga dengan mulut orang
  • strong is when you try to keep your feelings away because your relationship is much precious than your emosi yang tak betul.
  • Strong is when ada kawan yang autis tapi ajak keluar
  • strong is when you still love your partner eventhough dia rosakkan cake ulang tahun
  • strong is when knowing your car broke down in the middle of the road

 

strong is us. Statements above dont just imply on me actually. Mix up with orang lain. Haha.

Strong is natasha.

Commitment part 2

  
 
Part 2 of commitment will be in bahasa malaysia 😀

A : sha, ada org nak dekat dengan aku. Mahasiswa spesialis. Hensem lah org dia. Kalau aku bagi tau mesti kau tak deny.
Me : siapa?

A : XYZ

Me : seriously? Gilaaaaaa. Tapi bf kau cam mana pulak? 

A : haa tu yang aku dilemma. Sbb bf aku kan jauh, text pun tak selalu, dia busy je. Tapi yang ni mcm kasi perhatian. Tah…

Aku pernah sharing benda ni dengan kawan aku. Lets call him mr R. Dia aku anggap sangat dewasa dan pemikiran dia matang. Bilang cakap pasal hal macam ni, dia pernah kasi tau dekat aku and kawan-kawan aku. Pilih komitmen atau tidak? So dalam case macam ni, komitmen ke tak dengan bf yang jauh di mata sana tu? Menurut dia, kalau tak komitmen, lepas kan je. EASY PEASY. Daripada kita curang lepas tu cycle goes on. Because cheating is like a disease. Rate of reccurent sangat tinggi. Terbaik sentiasa depan mata. Tapi tu semua tergantung kita, kita pilih komitmen atau yg terbaik depan mata tu. So tepuk dada tanya diri sendiri. 
Betul jugak..

Macam aku, aku ada prinsip yang aku takan sesekali mainkan perasaan org. Aku takut karma. Sbb aku pernah kena mainkan perasaan. So aku tak nak bendatu ulang. Sakit dia tu sampai ke jantung, hati, otak, roh, dan sebagainya. 
Menurut mr R lagi, kalau kita dah bekomitmen and tibe tibe ada pulak mak cik datang duduk menggatal padahal dia tau kita da tunang/ cpl/ kahwin. Tu mmg salah makcik tu. Tapi salah kita jugak kenapa kita layan? Again, pilih komitmen or tidak? Simple kan? 
Jujur. Benda ni mmg jadi dekat aku jugak. Kadang-kadang aku jujur dengan Luqman yang ada orang nak dekat dengan aku. Bukan sbb aku nak kasi dia panas. Tapi aku tak nak kalau dia fikir aku tak pentingkan dia. Menurut aku, bnd hal kecik mcm ni aku kena share kan. Sbb kadang2 benda mcm ni buat aku rindu gila babss dekat dia. Tapi in the end, aku tetap pilih dia 🙂  aku share benda ni dekat mr R jugak since dia pro gila pasal relationship and da nak kahwin (woooo), dia kasi tau aku, ‘sha, makin tinggi kita terbang, angin makin kuat’. So relationship ni makin lama kita bertahan, makin banyak cabaran dan dugaan. Aku jauh dengan luqman. Kadang2 aku terfikir jugak kabar dia kat sana. Terfikir jugak aku mcm mana kalau parents dia tak terima aku? Aku akan relate kan reality aku dengan cerita sinetron LOL. Sampai aku dilemma sendiri. LOL. Sampai kan kadang2 aku rasa ‘biarlah!’ Sbb jodoh tangan tuhan. Aku percaya gila yang Tuhan tu tak pernah salah. Yang penting berusaha dan DOA, DOA, DOA. Dan… Parents dah terima. Alhamdulillah. 🙂 kadang2 mak aku terlebih eksaited nak tau pasal luqman. And bapak aku sebernanya da tau pasal luqman cuma acah-acah tatau. Aku diam je.. Aku perhati je.. LOL
So yeah, kalau anda juga dilemma seperti cerita diatas, fikir lagi. Pilih komitmen atau tidak. Kalau tidak yakin, hmmmm. In the end, semua di tangan anda. Risiko, kesan, anda yang tanggung 😉 kita semua dah besar. Betul? Ye dok? 

xoxo